Photoshop Tavsiyeleri


Kendinizi bu işe adayanlara bir kaç tavsiye vermek isterim. Öncellikle internette boş durmayın, bir müzik dinlerken bile başka bir sekmeden font, texture, png ve arkaplan gibi işinize yarayacak malzemeler indirin. Arşivinizi oldukça geniş ve düzenli tutun (benim arşivim düzensiz). 

Bir tasarımcı olarak ilk göreviniz hayal gücünüzü genişletmek olacak. Hayal gücü olmadan bir tasarım veya size özgün bir tasarım ortaya koyamazsınız. Tasarımlara hayal gücünüzü yansıtarak daha güzel sonuçlar elde edip, tasarımları ön plana çıkarta bilirsiniz. Hayal gücünüzü genişletmek için günlük etrafınızda gördüğünüz her tasarıma dikkatli bakın. Bu her tasarım nasıl olabilir, en güzel örneği eviniz de bulunan malzemeler bile bir tasarımdır, bir sandalyenin üzerinde ki desenler tasarımdır vs... Bunları böyle sıraya sokabiliriz. Bir diğer hayal gücünüzü genişletmek için ise kitaplar okuyabilirsiniz.

Tasarımcı olarak kendinizi her zaman sınayın, en son yapabileceğiniz çalışmaları yapmaya çalışın. Boş zamanlarda açın Photoshop'u, elinizde ki malzemeler ile ortaya bir şeyler dökmeye çalışın. Ama unutmayın tasarıma başlamadan önce aklınızda tasarımı bir canlandırın, aklınızdan "Bu tasarım böyle olursa çok iyi olur" gibi aklınızda önceden ne yapacağınızı tasarlayın. Tasarımlara güzel efektler vermek için PNG'ler kullanabilirsiniz.

Bir diğer husus ise, tasarımlara oldukça Photoshop üzerinden tamamlamaya çalışın ve PSD dosyalarını her zaman kayıt edin. Photoshop üzerinden tamamlayın derken, yani elinizden geldikçe dışarıdan bir efekt kullanmayın, Photoshop'un içinde ki efektleri kullanmaya özen gösterin ki tasarımlarınız özgün olsun.

Yorumlar